‘Slik door die pil!’

Om me heen stampen ze fanatiek op en neer. Ik ben ondertussen al drie keer aan m’n arm meegesleurd door wildvreemde hyperactieve gasten. De XTC pillen gaan erin als snoepjes. Ik moet ook. Nee zeggen is geen optie. ‘Neem er nou ook één! Of een halve.. Kom op zeg. Iedereen doet het! Hier, slik door!’

ImageTechno feesten. Ze zijn niet voor mij weg gelegd. Hoewel ik op dat moment zelf nog geen grondig onderzoek had gedaan naar pilletjes, wist ik dat ik er geen wilde nemen. Maar ze bleven maar zeuren. ‘What to do?’ dacht ik. Toen ik in de groep gooide dat mijn avond nogal verpest werd door dat gezeur, kreeg ik terug dat ik dat op kon lossen door gewoon te nemen. ‘It will cheer you up!’ Er zat dus niks anders op. Ik stak mijn hand uit, kreeg er sneaky een pilletje ingepropt en werd door iedereen aangestaard. Ze moesten natuurlijk wel zeker weten dat ik hem zou nemen. Dus huppa, mijn hand naar mijn mond, een grote slop water en weg was hij.

Op de grond. Zonde van die vijf euro, maar ik ga geen drugs nemen tegen mijn zin in. Wat zij doen moeten ze helemaal zelf weten. De meeste mensen worden er gezelliger en liever door. Dus be my guest, en doe heerlijk lief tegen me de hele avond.

Over het algemeen heb ik als niet-gebruiker weinig last van wel-gebruikers. Het afgelopen festival seizoen was geweldig. Iedereen was vrolijk en energiek. Een groot nadeel was wel dat als ik even zere voeten had van het dansen en super honger kreeg in de loop van de avond, ik in mijn eentje moest gaan zitten en eten. Van een pilletje krijg je namelijk heel veel energie en verdwijnt je eetlust. Voor hun geen tijd om te zitten en voedsel naar binnen te werken.

Het is de normaalste zaak van de wereld geworden in het uitgaansleven van nu. ‘Iedereen doet het.’ Alleen bij mij komt het er niet in en als het fout gaat, is het je eigen (domme) schuld…

…en maak je me super ongerust, verdrietig en teleurgesteld. En dat geldt voor jullie ALLEMAAL. Doe voorzicht, neem geen drugs tegen je zin in. Doe desnoods alsof, zoals ik en gooi het op de grond. Do not dissapoint me!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Berichten

  • Reply whatswithwendy november 11, 2013 at 4:59 pm

    Jammer dat het de normaalste zaak van de wereld is, hé? Bij mij gaat het er ook niet in, dat alcohol er bij mij in gaat, vind ik al genoeg. Ik zal je dus niet super ongerust, verdrietig of teleurstellen! Love!

  • Laat een bericht achter