Piiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep!!

muziekDe muziek pompt uit de speakers. Speakers van twee meter hoog. De lichten flikkeren. We staan midden op de dansvloer. Ik heb nog geen knappe jongens voorbij zien komen en als ik dat wel had interesseerde het me toch niet. Wendy staat tegenover me. We zijn eerder op gang dan het feestje zelf. We rollen, poppen, locken, swaggeren. We doen wat je hoort te doen op Sef & The Flexican. We gaan loesoe.  En ook al doen onze benen, na vier uur dansen en een hele dag staand werken zeer, we gaan er helemaal voor. We zijn niet te stoppen.
Het werd een avond vol bezwete shirtjes, oude bekenden, nieuwe bekenden, billenknijpen, flirten en Tequila. En als souvenir, een flinke piep in onze oren…

Ik weet nog dat ik midden op de dansvloer, lichtelijk aangeschoten, mijn ogen dicht deed om extra te genieten van de muziek en het dansen. Van het moment. Op dat moment dacht ik niet aan hoe hard de muziek stond. Ik let er altijd op dat ik niet te dichtbij de boxen sta. Er zijn genoeg mensen om mij heen die niet goed opgelet hebben en die voor altijd een keiharde piep in hun oren hebben. Er zijn zelfs mensen waarbij het ondragelijk is. Die er hun levenslust door verliezen. Daar pas ik voor. Ik ga voor de vijf meter regel. Dan staat er vaak nog een menigte mensen tussen die een hoop geluidsgolven opvangen.

Toen we eenmaal in bed kropen hadden we zo’n ontzettend harde piep in onze oren dat we elkaar nauwelijks konden verstaan. We waren zo moe dat we het een beetje wegwuifden en in een diepe slaap vielen.
Normaal gesproken heb ik heel snel een kater. Maar dit was van een heel ander level. Tijdens het ontbijt verstond ik mijn ouders amper en moest ik mijn best doen zelf niet keihard te gaan praten.

Bij Wen was de piep gelukkig na een dag weg. Bij mij niet. Is de éne keer dat we langs de boxen moesten om erlangs te komen me nu fataal geworden? Al die jaren opletten niet te dichtbij te staan voor niks?

Na een week piepvolle nachten was het godzijdank opeens weer stil. Ik heb meteen oordopjes besteld op Noizezz.com. De uitgave speciaal voor feestjes en festivals. Ze zijn vrijwel onzichtbaar.

Vanavond staan Wendy en ik vooraan bij Nielson in de Paradiso. Een mooi moment om ze te testen en piepvrij over de Amsterdamse grachten naar huis te fietsen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Berichten

 • Reply Thomas Pannenkoek april 18, 2014 at 10:32 am

  Veel geluk vanavond :). Zelf zit ik al jaren met een ononderbroken oorruis (tinitus). als je dit kunt vermijden, DOEN !

 • Reply SmosanneRit april 18, 2014 at 10:42 am

  Wat vervelend dat je er last van hebt! En vooral heel jammer dat ze er nog geen remedie tegen hebben gevonden.. Ik ga zeker mijn uiterste best doen het te vermijden.

 • Reply Zo simpel is dan geluk april 18, 2014 at 4:37 pm

  Heel erg veel plezier vanavond!! Nielson lijkt me zo leuk. :)

 • Reply merle april 19, 2014 at 1:29 pm

  Ik heb je genomineerd voor de very inspiring blogger award: http://paintandpolish1.blogspot.nl/2014/04/very-inspiring-blogger-award.html

 • Reply yvonnedo april 20, 2014 at 1:42 pm

  Wat schrijf jij leuk!

 • Reply vitameasarai april 21, 2014 at 6:01 pm

  Verstandig roosie! Ik gebruik bij feestjes ook altijd oordopjes, het scheelt echt zo veel!

 • Reply maartje april 22, 2014 at 7:33 am

  Ik heb je genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award ;D Hier kun je er meer over lezen: http://elisabeth-star.blogspot.com/2014/04/very-inspiring-blogger-award.html

  • Reply SmosanneRit april 22, 2014 at 9:38 am

   Bedankt voor je nominatie! Ik ga er binnenkort even voor zitten ;).

 • Reply Anne Solveig april 22, 2014 at 7:08 pm

  Wat schrijf je leuk! Indrukwekkend verhaal..

  • Reply SmosanneRit april 23, 2014 at 11:15 am

   Thanks! Het is echt onvoorstelbaar hoe makkelijk je op een feestje een gehoorbeschadiging oploopt en hoe weinig aandacht daar een besteed wordt.. Vandaar het serieuze onderwerp ;).

 • Reply letselschade utrecht slachtoffer december 12, 2014 at 11:00 am

  mooi stuk, ik had het ook:S

 • Laat een bericht achter