Van A-sportief naar S-sportief

Goede voornemers zijn voor wanneer je goede voornemens wilt maken. Bij mij is dat meestal in maart. Want god, wat ben ik a-sportief geworden de afgelopen jaren. Het is erin geslopen. Als een sluiksportmotivatiemoordenaar.

Afbeelding

Sporten ging altijd zo vanzelf. Drie keer in de week dansen, één keer in de week tennissen en in mijn piekjaren ook nog recreatief zwemmen en schaatsen erbij ook. Daar wil ik weer naartoe.

Om niet te erg voor paal te staan in de groepslessen ben ik begonnen met een intensieve training. Niet lachen. 5 minuten hardlopen per dag. In de eerste week dan. Ik zit nu in week 3: 15 minuten hardlopen per dag.

Aangezien 5 minuten rennen een rondje om het studentencomplex is en het lichtelijk voor schut is daar een hele week zo’n ontzettend kort rondje te rennen, deed ik de 5 minuten binnen. Yeti vond erg amusant. Hoe ik als een debiel mijn door langwerpige kamertje heen en weer hupste. Want zonder af en toe wat kick box moves er doorheen te gooien is het natuurlijk niks aan. Na me iets te veel uit te hebben gelachen heb ik hem dan ook zelf even een kick in de lucht laten doen en die kwam veel minder hoog dan die van mij. Ha!

Ondanks dat kan zijn lol nog steeds niet op, want ik zit nu op de 15 min. en heb echt even geen geld om sportschoenen te kopen. Op tapijt gaat trainen op blote voeten nog wel, maar buiten wordt het pijnlijk lastig. En denk maar niet dat ik op ga geven. De Smosanne-sportief zit rond de 40 min hardlopen per dag. En tegen de tijd dat ik dat heb bereikt, ruil ik het hardlopen in voor longboarden, fietsen en dansen. Hardlopen is zo ongezellig…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Geen berichten

Laat een bericht achter