Het echte leven is begonnen…

Voor ik mijn OV in het gele apparaat stop, wacht ik even. Dit is wel héél officieel. Dit kleine momentje, om 8:17 ’s morgens in het hoekje van de drukke Albert Heijn aan de Spaarndammerdijk. Ik moet mijn studentenabonnement van mijn Ov-kaart afhalen. Ik ben, zoals ik vorige week nog wel was, geen student meer. Ik ben een Young Professional. Een Communication and Multimedia Design expert.

Behalve het studentenabonnement op mijn OV kaart, heb ik die dag ook alle studentenkortingen en studiefinanciering gedag moeten zwaaien. Daar komt bij dat ik over een paar maanden uit mijn studentencontainer in de Houthavens wordt gekickt omdat ze gesloopt worden en ik nu geen recht meer heb op een voordelige studentenwoning in Amsterdam. Het echte leven is begonnen…

…maar wel met een onwijs leerzame baan als grafisch ontwerper en marketing manager, een eigen sieraden webshop en Yeti. Helemaal geen slecht begin.

Wel onwijs wennen. Door fulltime te werken, zit ik niet meer in dezelfde levensfase als mijn studerende vriendinnen en Yeti. Dat maakt afspreken en samen leven soms ingewikkeld. Het is belangrijk daar een balans in te vinden. Een balans tussen ik-tijd, Yeti-tijd en familie- en vrienden-tijd.

Die balans heb ik inmiddels gevonden. Het enige dat nog ontbreekt is een appartement. Een appartement in Alkmaar. Zo dicht mogelijk bij het station waar de trein naar Amsterdam vertrekt. Om me zo dicht bij mijn werk, vrienden en familie in Alkmaar én in Amsterdam te vestigen. En natuurlijk op fietsafstand van Bob. De huizenjacht is volop in gang. Mocht je een leuk huurappartement in het centrum van Alkmaar op de huizenmarkt tegen komen, let me know!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Berichten

  • Reply Rob Alberts maart 6, 2015 at 8:06 pm

    Amsterdam is en blijft een leuke stad om te wonen!

    Vriendelijke groet,

  • Reply Saskia september 7, 2015 at 6:35 pm

    Op mijn collegekaart stond geen jaargetal, dus ik gebruikte die nog gewoon voor kortingen 1,5 jaar lang. Tot dat ik laatst bij de bios werd gesnapt en ik een euro meer moest betalen voor een kaartje. Ik was woest! Haha. Wel altijd aangesproken worden als student maar er niet van kunnen profiteren omdat je dat niet meer bent. Boehoe!

  • Laat een bericht achter