The wolfpack.

Oeps! Daar ging m’n halve glas rode Vodka Redbull. Zomaar over het shirt van die jongen heen. Oh nee, stond ik nou ook nog per ongeluk expres op zijn teen? Niks per ongeluk. Ik kijk omhoog en lach, zo lief en vals mogelijk tegelijk. In zijn gezicht. Dat is hoe mijn gezicht zegt; ‘Ik haat je.’. Wie aan mijn vriendinnen komt, komt aan mij!

Soms ontmoet je een persoon waarvan je het meteen weet. Dit geval, mag nooit meer uit mijn leven verdwijnen. Met deze persoon kan je lachen en huilen om dezelfde dingen, uitgaan en op de bank hangen, plassen met de deur open en samen in één bed slapen. Je begrijpt elkaar.
Nadat ik mijn vriendinnen heb leren kennen, kan ik echt niet meer zonder ze. Ze zijn zo geweldig. Ze zijn net zo raar en wild als ik, maar toch heel anders.
Het is zo fijn om er voor ze te zijn en te weten dat ze er voor mij zijn. M’n rode drankje over haar gemene ex heen gooien? No problemo! Voor de deur staan met een doos chocolade als ze liefdes verdriet heeft. Altijd. Onaardig doen tegen haar aartsrivalen? Duhh! Luisteren naar haar verhalen? Ik kan ze je navertellen!

Hoewel deze dingen voor mij vanzelfsprekend zijn, heb ik me soms wel in ‘vriendinnen’ vergist. Waneer zij het even moeilijk hadden om al mijn aandacht en medeleven vragen en vervolgens  nergens te bekennen zijn wanneer ik ze nodig had. Of iets dat hoogst persoonlijk is, doorvertellen om er zelf beter door te lijken. Iewl. Daarmee verpest je het echt voorgoed bij mij.
‘We kennen elkaar al zo lang. Vroeger deden we zulke leuke dingen. Dat komt wel goed.’, zag je ze dan denken. Zo werkt het niet. One-way-trafic werkt nooit. Je weet wel gelijk wat je aan de persoon hebt. Niks.

Het is fijn als je vriendinnen al lang in je leven zijn, maar dat is zeker geen vereiste. Ik ken mijn vriendinnen niet allemaal even lang. Toch zijn we unbeatable. Een echte wolfpack. Hoewel de helft van ons groepje liever in een vampier verandert. Maar dat accepteren we van elkaar. Want we zijn vriendinnen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Geen berichten

Laat een bericht achter