De slappe lach: een vloek of een zegen

slappe lachMijn hoofd is zo rood als een bavianenbil, mijn make-up stroomt met de watervallen over mijn wangen mee mijn gezicht over en ik kan niet meer rechtop aan de lunchtafel zitten. Als klap op de vuurpijl komen er vreemde giechels vanuit tenen naar boven borrelen. Ze ontsnappen me allemaal. Er is geen houden aan. Ik weet niet waarom, maar ik heb de slappe lach. 

Wat kan dat ongemakkelijk zijn zeg! Vooral wanneer je het in je eentje hebt. Ik kan alleen maar hopen dat de mensen die getuigen zijn van één mijn slappe lach aanvallen niet denken dat ik ze uitlach.

Want als ik zelf al niet begrijp waarom ik zo hard moet lachen, zullen anderen al helemaal in het duister tasten…

De slappe lach kan een cadeautje of een ongewenste gast zijn. Met bekende aan de lunchtafel is het heerlijk. En altijd welkom. De stofjes endorfine, serotonine en dopamine, die je hersenen aangemaakt worden, zorgen ervoor dat je lichaam en geest ontspannen. Je kunt zonder reden al je werkstress van je af lachen.

Het is minder leuk wanneer de lunch afgelopen is en je weer aan het werk moet. Of wanneer je in een volle bioscoopzaal naar een zielige drama film zit te kijken en je om dat éne miezerige grapje in een serie opeenvolgende lachstuipen blijft hangen. Met bijbehorende hyena geluiden. Of tijdens een presentatie van een interessante designer waar je een gesmoorde proest niet kunt onderdrukken.

Wat doe je dan? Hoe stop je de slappe lach op ongewenste momenten? Je kunt je ogen dicht knijpen en aan de tweede wereld oorlog of iets anders heel naars denken. Waarmee je de sfeer voor jezelf helemaal verpest. Maar je kunt ook met je ogen dicht een paar seconden je adem inhouden en je buikspieren aanspannen. Succes gegarandeerd.

Is het geen ongepast moment? Zie de slappe lach dan als een cadeautje. Ontspan en geniet van het moment. Je zal er later met een brede glimlach op terug kijken.

Wanneer had jij voor het laatste de slappe lach?

Previous Post

You Might Also Like

2 Berichten

  • Reply Zo simpel is dan geluk maart 9, 2015 at 9:02 pm

    Leuk geschreven. Ik heb echt zo vaak de slappe lach! Maar nu je vraagt wanneer de laatste keer was, kan ik die gewoon even niet bedenken. Stom!

    • Reply SmosanneRit maart 9, 2015 at 10:27 pm

      Dankjewel. Wat heerlijk dat je zo vaak de slappe lach hebt! Lekker van genieten! Vroeg of laat herinner je alle mooie momenten echt wel.

    Laat een bericht achter