Celebrate while we still can.

Volgende maand zijn we allemaal dood. Nog 28 dagen voordat de wereld vergaat. Ontploft de wereld? Worden we overspoeld met lava? Breekt er volgende maand een nieuwe wereldoorlog uit? Staat de kosmische poort naar de aarde open door de stand van de zon waardoor er spirituele vernietigende krachten naar binnen zullen stromen? Of hebben we de Maya-kalender weer niet goed begrepen en gaan we pas in 2208 ten onder?

Op National Geographic wordt nu een serie uitgezonden over mensen die er heilig in geloven dat de wereld binnenkort ten onder gaat. ‘Doomsday Preppers’ heet het. Ze hopen dat ze de dag des doods overleven door zo veel mogelijk eten op te slaan in de kelder en hun huis zo stevig mogelijk te maken tegen de vernietigende elementen die er volgens hen thuis langskomen. Er zijn nog extremere gevallen dan dat. Mensen die al hun geld uitgeven aan campagnes waarmee ze anderen ervan willen overtuigen dat we echt dood gaan eind 2012 en die dan net genoeg geld overhouden om het uit te zitten tot eind dit jaar.
Als ik zou geloven dat we over minder dan een maand allemaal dood gaan, zou ik iets heel anders aan het doen zijn. Mijn bucketlist is niet heel lang. Belangrijker vind ik het om zo veel mogelijk lol te hebben en te doen waar ik zin in heb. Toch zou ik met mijn lijstje een maand makkelijk vol krijgen.
Ik zou eerst gaan trouwen. Al is het alleen maar om met alle mensen waar ik van hou samen te zijn. Lekker eten, mijn lievelingsmuziek. De lening die we daarvoor af zouden sluiten zou natuurlijk ook alle artiesten, Drake, Trey Songz , the Swedisch House Maffia en andere die ik in zou huren dekken. Bang voor een vervelend, te vroeg aangegaan huwelijk of het niet op tijd terug kunnen betalen van de lening hoef ik niet te zijn. De bank, het incassobureau, mijn kersverse echtgenoot. Een paar weken na de bruiloft, zijn ze toch allemaal vernietigd.
De paar weken daarna zou ik een huwelijksreis maken waar je U tegen zegt. Naar China, IJsland en de Malediven. De 21ste van december zou ik weer thuis zijn. Ik zou mijn ouders welterusten wensen, Bob stiekem mee naar boven sneaken en lekker in mijn bedje tegen mijn echtgenoot aankruipen. Zoals het oude echtpaar dat in de Titanic doet, wanneer ze zeker weten dat hun einde nabij is.

Vanmiddag zit ik gewoon weer in de klas, op te letten en aan mijn toekomst te werken. Ik geloof niet in zo’n plotseling einde van deze aardbol. Misschien omdat ik het niet wil geloven, misschien omdat het plotselinge me heel onrealistisch lijkt. In de ijstijd kwamen de gletsjers ook niet zomaar uit de lucht vallen. Ik geloof meer in een langzaam, tergend einde van de wereld. Een toekomstbeeld dat de Tv-serie ‘Terra Nova’ schetst. De toekomstwereld is daar zo verrot Imageen vervuild, dat ze uit wanhoop maar een tijdmachine naar het verleden hebben uitgevonden. Een tijdmachine is natuurlijk ook niet de oplossing. Hoe verder we terug gaan, hoe eerder we beginnen met vervuilen en vernietigen.
Doomsday preppers kunnen zich beter bezig houden met het organiseren van festivals, all over the world, waarin we vieren hoe geweldig de wereld en ons leven nu is. Want dat is het. Stel de wereld gaat toch ten onder, dan sluiten we het ten minste af met een geweldig feest!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Berichten

  • Reply AreyouShir? november 27, 2012 at 6:54 pm

    Bizar dit! Ik heb (nog) hetzelfde thema en we schrijven allebei over Doomsday Preppers… Ik een dag na jou… Terwijl ik je blog nog niet eens kende! :/ Dit moet wel meant to be zijn dus ik volg je terug! Hahaha

    • Reply SmosanneRit november 28, 2012 at 11:27 am

      Super toevallig! Ik zag het al op jouw blog. Daarom ben ik je gaan volgen! En we bloggen ook allebei pas sinds deze maand! Haha!

    Laat een bericht achter